Pogodbe

Programski paket MCR-PO Pogodbe omogoča vnos, evidenco in izpise pogodb ter povezujočih dokumentov. Podatki pogodb, aneksov in garancij se vnašajo za materialna sredstva, drobni inventar, potrošni material, investicije in storitve.

Osnova vnosa so šifre iz šifranta artiklov, količine, cene, vrednosti z možnostjo delitve na različna časovna obdobja v okviru trajanja pogodbe. Posamezne pozicije pogodbe imajo lahko tudi krajše časovno obdobje. V okviru pogodbe se spremlja tudi realizacija posamezne pozicije in celotne pogodbe.

Paket pogodb je povezan tudi z modulom nabave in SP/MK, saj se za vnose artiklov preverja ali le-ta obstaja na veljavni pogodbi in če ja, se samodejno predlaga cena. Ob prevzemu pa se beleži tudi realizacija.

Funkcije paketa:

 • vnos pogodb
 • tipizacija
  • pogodba
  • aneks
  • garancije
 • parametrizacija pogodb
  • časovna
  • vsebinska
 • nadzor realizacije
 • pregledi pogodb
 • pregledi artiklov po pogodbah
 • uparjevanje podrejenih artiklov z nadrejenimi artikli

Vnos pogodb:

Pri vnosu pogodb je potrebno določiti organizacijsko enoto, referenta in skrbnika pogodbe, poslovnega partnerja s katerim smo pogodbo sklenili, vrsto in podvrsto pogodbe (če le-te razvrščamo po sklopih) in podobno. Lahko se vnese tudi različne opombe in datume, ki podrobneje določajo dokument (datum predaje v podpis, datum sklenitve pogodbe, pogodbeni rok začetka in konca izvajanja pogodbe...).

Postavke pogodbe:

Na postavkah pogodbe se določa pogodbena količina in vrednost ter datumi veljavnosti za določeno postavko pogodbe. Hkrati se na postavkah beleži tudi naročena in realizirana količina (absolutno in relativno).

Garancije pogodbe:

Na vnosni maski za garancije se vnaša predmet garancije, šifro partnerja, datum in kraj sklenitve garancije, znesek garancije ter datum pričetka in konca veljavnosti garancije.

Pregledi pogodb:

Na pregledni maski za pogodbe jih je možno pregledovati in iskati po številki, datumu podpisa, vrednosti, po artiklih in realizaciji.

Na isti pregledni maski je možen vpogled v izbrane pogodbe in izpise po različnih kriterijih (osnovni podatki pogodb, postavke pogodb z realizacijami, povezava pogodb z naročili, naročila iz določenih pogodb in pogodbe z naročili). Pregledna maska za dodatke pogodbe omogoča prikaz vseh dodatkov za izbrano pogodbo. Dodatke je možno iskati in pregledovati po številki dodatka, datumu dodatka, vrednosti in realizirani vrednosti dodatka ter po skupnem znesku vseh aneksov določene pogodbe.

Nadrejenost artiklov (uparjevanje):

V pogodbe je vključena tudi funkcija uparjevanja artiklov. V primeru, da imamo z dobaviteljem sklenjen dogovor, da nam različne artikle dobavlja po isti ceni, čeprav se npr. razlikuje po kakšnem drugem atributu (dimenziji) se lahko na pogodbi določi samo en (nadrejeni) artikel. Zaloge se seveda vodijo za vsak posamezen (podrejeni) artikel, vendar pa nam na pogodbi ni potrebno imeti navedene vsake dimenzije posebej, kajti artikli se bodo preko posebne tabele povezovali z nadrejenim artiklom, ki je na pogodbi, tako da bosta zagotovljena pravilna cena in dobavitelj.

Modul iskanja artiklov po pogodbah:

Za lažje in hitrejše preglede artiklov na pogodbah je na voljo posebna maska, kjer lahko vnesemo določen artikel, program pa nam potem poišče vse pogodbe, na katerih se izbrani artikel nahaja in pa vse ostale artikle, ki so še del te pogodbe.

Pregledi in dodatne kontrole:

Vodstvo podjetja lahko s pomočjo pregledov in izpisov nadzira realizacijo pogodb in v realnem času sprejema ukrepe, ki odpravljajo odstopanja od pogodbe.

V nabavni proces je vgrajena tudi kontrola, pri kateri se pojavi opozorilno okno, če želimo naročiti določen artikel za katerega smo že presegli pogodbeno količino. Prav tako se lahko v sistemu nastavi obdobje, koliko prej nas bo program opomnil, da se določena pogodba izteče.

 
 
 

Kontaktirajte nas

Za več informacij nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.